На етнодуховному фестивалі "Обнова-фест" 2012 буде діяти літературна сцена


 

Антоніна Аністратенко 

(нар. 15.12.1988, м. Київ) – аспірант ЧНУ ім. Ю. Федьковича, спеціальність українська мова та література, сфера науково-критичного зацікавлення – сучасний арт-процес України, Польщі, Німеччини, Австрії, Швеції (відповідно до володіння мовами – засобами імплантації до культурного простору Європейських держав). Твори, переклади  та критичні матеріали друкувались у журналах «Київська русь», «Четвер», «Буковинський журнал»,  «Нова проза», «Стых», «Альманасі 15 форуму книговидавців у Львові», газеті «Друг читача», тощо. Член Національної спілки журналістів України. 

 


                                                                            

                                                                       Юлія Бабак

Учасниця літературної студії 87 ім. Юрія Завадського. Була учасником Міжнародного літературного фестивалю у Львові, арт-фестивалю «Ніч у музеї», акцій «Стиль 87», «87+», «voice without faces» тощо. авторка поетичної збірки "ОЗІЇ"

 

Іван Добруцький

Поет, письменник, публіцист. Народився 20 січня 1992 року в селі Веренчанка Заставнівського району. Закінчив Чернівецьку загальноосвітню школу №14 з відзнакою та Чернівецький коледж дизайну та економіки, який закінчив в 2010 році з «червоним» дипломом. Зараз – студент Чернівецького торгово-економічного інституту, спеціальність – «Облік і аудит». Почав писати ще в школі і не полишав цього хобі. Учасник багатьох загальноміських конкурсів, зокрема «Студент року», «Чисті роси».
 

 

 

Максим Дупешко

Письменник. Народився 31.12.1984. Закінчив філологічний факультет ЧНУ. Друкувався у антології "Під простирадлом/Піт простирадла", всеукраїнських та регіональних виданнях. Автор 2 повістей, кількох десятків новел та оповідань , циклу віршів, п'єс та кіносценаріїв. Учасник Львівського літетатурного фестивалю та постійний учасник чернівецьких літературних заходів. Колишній голова літературної студії імені Степана Будного ЧНУ. Займаюсь туристичним бізнесом. Працював дитячим футбольним тренером.

                                                                Наталя Єрьоменко
народилася 13 червня 1991 року
закінчила факультет історії, політології та міжнародних відносин ЧНУ
лауреат літературного конкурсу ім. Вадима Коваля 2011 року, учасниця Молодої Республіки Поетів 2009 та 2011 років
друкувалася в альманасі Львівського форуму видавців 2009 та в збірці “70 віршів” у 2010
учасниця двох чернівецьких літературних слемів 2009 та молодіжної сцени II фестивалю MERIDIAN CZERNOWITZ 2011 року.

 

                                                                         

 

                                                           Ірина Кавун (Кава)
народилася 9 липня 1990 року у місті Тернополі. Де зараз і навчаюсь у тернопільському національному економічному університеті. Писати самотужки почала у 1996 коли мені вмповнилося 6, а до того диктувала мамі. 2006 - розпочалось серйозне усвідомлення творчості до цього моменту уже було назбирано декілька рукописві. У тому ж році перша спроба підкорити читача: виходить збірка готичної поезії «Rozluta dusha». Але лише у 2009 потрапилпа на перші літературні читтання організовані подругою Тетяною, яка пізніше запросила на продовження проекту у Івано-Франківську. Пізніше з друзями починаємо організовувати читання самотужки, що поступово привело до створення мистецького обєднання «Дзеркало».
Брала участь у : 26. 09. 2009 літ – читання « Літери слово тримають», 21.10.2009 літературно – музичний вечір «Літери слово тримають» у Івано-Франківську, 26.12.2009 літ - читання ""Назви своє ім’я" , 20.03. 2010р. літ - читання "Чорно - Білі сенсори" , 22-23.10. 2010р Музично - літературний фестиваль "Осінній гармидер " , 22.12.11 літ вечір «Думки вголос», Всесвітній день поезії 2011року, 19 лютого 2011 літ вечір «На підлозі» , вечори «Антикохання» та багато інших.
Чому пишу? Тому, що часом відчуваєш - просто сказати недостатньо, потрібно записати. Але частіше вірші просто з’являються в уяві і ти переносиш їх на папір. Раніше я вважала, що пишу лише для себе і вірші то ніби мій щоденник, отож ніхто навіть не здогадувався про них. Це було чимось інтимним та особистим. Та після виходу збірки все змінилось і те, що було так глибоко заховане постало на всезагальний огляд. Творча діяльність почала стрімко розвиватись. Спочатку мене запрошували на літературні вечори мої друзі а згодом , будучи одним із засновників «Дзеркала», я стала запрошувати їх та самотужки організовувати такі вечори.
Отож, вірші для мене і власне творчість, це можливість сказати те, що я відчуваю своїм унікальним способом.

 

 

Ольга Кміт

 

 

 

 

 

 

                                                                        

 

                                                                            Хельга Ластівка
Авторка нічого не має проти. Не бунтує, не пояснює. Не любить війни і кохання. Ластівка як ластівка - дві руки, роздвоєнний хвіст і червона пащека. І, можливо, в тій горі пір*я кожен зможе знайти щось для себе.

 

 

 


                                Микита Лунін
м.Київ,23 роки.
брав участь у фестивалях "Buslav-fest"(2010),"У.Рок"(2011),"Рурисько"(2011),"СУП"(2011),"Сліва-фест"(2012),"Гоголівка"(2012). 

 

 

 

                                                             

 

 

                                                                            Ліза Несова
Right in two: одна - в диалоге с людьми, другая - в пустоте... Там, где они пересекаются начинаются мои стихи...
Организатор литературно-культурных мероприятий в г. Донецк в 2009-2012 гг. Участница литсцены фестивалей Махнофест-2009, Захід-2010, Соседний мир-2010, Славянские традиции-2010, Заборони на заборони-2011, Сила ветра-2011, а также ряда поэтических акций в Харькове, Киеве, Запорожье и Кривом Роге. Лауреат конкурса от "Журнала ПОэтов" (Москва) в 2011 г.

 

 


                                                 Ірина Розвадовська
Учасниця літературної студії 87
Джерела натхнення: японське кіно, зелені очі, альтруїзм, орігамі, небо, поезія, люди та прекрасне у всіх його проявах.
Улюблений колір – помаранчевий.
Вважаю, що справжня поезія не потребує обговорення.

 

 

                                                            

                                             Андрій Тужиков (1992 р.н.)
навчається на програміста та фізика-теоретика
співзасновник творчої групи «Тролейбус»
публікації в альманахах "Нова проза 20-літніх","Нова фантастична проза","Український фантастичний оглядач", журналі "Дніпро", "Українська ластівка", "Грані"
Лауреат 3-ої премії видавництва «Смолоскип» (2012)
любить мандри, займається дігерством
 

 

 

 

                                                            Владислав Шубєнков
український письменник, поет, блогер.
Засновник мистецького фестивалю "Іншого Мистецтва"та Західноукраїнського "Поетичного Батлу". Організатор концертів, концептуальних квартирників та літературних виступів. З 2010 по 2011 роки організатор літературної сцени фестивалю "Захід".
Твори опубліковані у поетичних збірках "ЛяЛяк" видавництва Піраміда та "32 за Фаренгейтом". Проза увійшла в першу українську антологію сновидінь видавництва Абабагаламага - "Сновиди. Сни українських письменників".
Живе та працює у Львові.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Роман Стадник 

Народився в першій половині шалених 80-х в славнім місті Чернівці. З перших днів проявив тягу до творчості та епатажу, про що свідчить його найстаріша нудистська світлина на дивані і без пелюшок. Вже в школі почав писати те, що сам автор пафосно називав віршами, ба, навіть поезією. Йому повірили на слово і надрукували у "Буковинському журналі", як молодого поета. Після отримання атестату зрілості Стадник забажав отримати диплом спеціаліста на інженерно-технічному факультеті ЧНУ. Мрія стала реальністю через 8 років, які були повні кропіткої науки, та роботи над собою і оточуючими його індивідами. За цей час Роман Ігорович бере участь у різних слемах, перформансах та коло-літературних дійствах і збіговиськах. Безупинно псує папір, намагаючись зловити музу за карок, і цим псує собі життя і нервову систему. Учасник наради молодих літераторів у Ірпені. На початку 2010 року світ побачив його першу збірку “Рентгенограма”, яка за словами самого автора була поетичним відтиском його 10-літніх літературних пригод в реальності та за її межами. Наступна збірка “Пісні пісні” друкується наприкінці 2011 року. У той же час Стадник приймає участь у Другому поетичному фестивалі ім. Тараса Мельничука. Поезія Романа це апатичний екстремізм, аморфний нігілізм, зварений на рідкій юшці пост-інтелектуального сприйняття галюценаційної дійсності, креативізм апокаліптичного кретинізму, антропологічний анабазис з елементами морфологічного епатажу. Одружений. Працює на роботі. Досі пише. 

 

 

Юлія Косівчук

Чернівчанка. Автор-виконавець, бард.

 

 

 

 

 

 

 

Богдан Стрільчик

Це поет з Івано-Франківська. Нар. 1993 року. Студент ПНУ ім. В.Стефаника і ЧНУ ім. Ю.Федьковича.