Грою на дримбі потішать Тарас Палійчук та Ярослав Васкан.
Технологія виготовлення дримби: дримба - інструмент з кованим язичком і масивною підковкою.
Після довгих роздумів по вибору матеріалу на підковку і перевертання разів з десять вмісту шухляди з інструментами прийшла геніальна ідея: цвях! Після кількох спроб виявилося, найкраще підходять 5х150 (діаметр 5мм а довжина 150мм).
Перша справа це відпиляти від цвяха капелюшок і жало.
Потім підковку треба вигнути по формі. Круглу частину досить зручно вигинати за допомогою 2-х трубок, надітих на кінці заготовки, навкруги третьої, затиснутої в лещатах. Після формовки посередині скругленої частини випилюється трикутний жолоб, в який потім вставиться язичок (волос).
Матеріал для язичків теж непроста задача: стальна полоса 12мм х 1,5м. Заготовку на язичок варто добре прокувати (розплескати), уникаючи кривизни та потоншених місць. На краї можна особливої уваги не звертати, краще їх потім підрівняти надфілем. Ступінь розплескання треба визначати дослідним шляхом.
Язичок (волос) вставляємо в жолоб і завальцовуємо добрим молотком. Тут треба звертати увагу, щоб від ударів не деформувались направляючі підковки і не з'їхав зі свого місця язичок. Потім формуємо язичок, вигинаючи гачок-збудник.
А секрет інструмента у мінімальному зазорі між язичком і направляючими.
Більш відповідним матеріалом буде нержавіюча сталь.

Більше про дримби тут: http://hoorkeet.livejournal.com/6841.html