Для малечі на "Обнова-фесті" виступлять актори Чернівецького академічного обласного театру ляльок з етновиставою "Півтори жмені" (Н.Осипова)

Про виставу "Півтори жмені": Маленьке Ягня вирушає на пошуки солі для хворої мами. Під час своєї подорожі воно зустрічає різних звірів,тварин і птахів, і кожне знайомство збагачує його незначний життєвий досвід. Віднайшовши сіль, Ягня повертається мудрішим, відважнішим і щасливішим, бо зуміло і розуму набратись, і матір порятувати.) Для глядачів віком від ЧОТИРЬОХ років.

Чернівецький академічний обласний театр ляльок було засновано 15 серпня 1980 року.
Історія театру розпочалась  виставою за п’єсою Ю.Чеповецького «От так Мицик!» (режисер-постановник О.Янкелевич).
За період свого існування в театрі працювали такі режисери: В.Джагарян, М.Забродін, О.Чебоксаров, Ю.Іванов, В.Медін, В.Довлетов, Ф.Долінкін, заслужений діяч мистецтв України Р.Неупокоєв.
Першими акторами були: О.Юхименко, М.Наголюк, Г.Милещенко, Л.Сметанюк, Н.Николайчук, А.Тухлінович, С.Федорюк, М.Тодераш, М.Гейвік, Є.Ушаков.
    В 1997 році театр очолив Заслужений працівник культури України О.Василашко.
    З 2012 року на посаді головного режисера - І.Бутняк.
    За  період існування театром було здійснено більше 100 постановок вистав.    Творчі здобутки театру було визнано не тільки в Україні, а й на міжнародній арені.
Театр ляльок -  учасник фестивалів: «Речитал» /м. Ботошани, Румунія/, «Інтерлялька» /м. Ужгород/, «Золотий Телесик» /м. Львів/, «Подільська лялька» /м. Вінниця/, «Обереги» /м. Івано-Франківськ/, «Лялькова веселка» /м. Запоріжжя/, «Інтерлялька» /м.Ужгород/, Всеукраїнський фестиваль вистав за п’єсами Л.Українки /м.Луцьк/.
В 2009 році на Міжнародному фестивалі театрів ляльок «Золотий Телесик – 2009» у м. Львові за показ вистави за п’єсою С.Новицької, Р.Неупокоєва «Повелитель снів» театр був удостоєний  премії Львівського міжобласного відділення Національної спілки театральних діячів України «Галицька Мельпомена».
Буковинський театр ляльок має свій мистецький почерк. Вистави театру – це плід роботи і творчого пошуку всього колективу.