У рамках військово-патріотичної частини "Обнова-фесту" своєю майстерністю поділяться представники чернівецького міського осередку Бойового Гопака – школи Бойового Гопака імені Дмитра Байди-Вишневецького. Майстерне володіння шаблею, булавою, сокиркою, ціпом, бій на палицях, шаблях, рукопашний бій хлопців і дівчат, а також вражаюча ходьба по склі – все це ви зможете побачити на фестивалі близько 15-00.

  Бойовий Гопак на сьогодні - це потужна система послідовного тілесного, розумового та духовного самовдосконалення - від елементарного самозахисту до вершин бойової майстерності, що базується на вивченні бойового мистецтва запорізьких козаків, відродженого дослідником та майстром бойових мистецтв Володимиром Пилатом.
 Бойовий Гопак, окрім того, дає людині гарт лідера, який дозволяє у будь-якій галузі діяльності і в будь-якій життєвій ситуації організувати і вести за собою колектив. Гопаківець зможе стати лідером і в спорті, і в науці, і в бізнесі, і в громадській діяльності, і скрізь він працюватиме не лише для власної кар`єри чи збагачення, а для утвердження своєї країни на світовій арені.
 

Відповідно до індивідуальних потреб та можливостей кожної людини у Бойовому Гопаку передбачено чотири напрямки самовдосклналення: оздоровчий, фольклорно-мистецький, спортивний та бойовий.

Кожен з цих напрямків дає належну фізичну підготовку, знання основної бойової техніки та вміння поводитися в екстремальних ситуаціях. Відповідно до зростання майстерності зростають і вимоги до самодисципліни, цілеспрямованості та наполегливості учня. На бойовий рівень переходять лише одиниці із сотні - ті, кому дано у цьому житті стати справжнім майстром, для якого бойове мистецтво - це сама суть його життя.

Показові виступи учасників школи Бойового Гопака імені Дмитра Байди-Вишневецького