Чернівецький міський фольклорний театр-студія “Ґердан” - перлина сучасної буковинської культури. Створений при управлінні освіти Чернівецької міської ради в 1994 році за ініціативою художнього керівника Духовно-Мистецького Центру "Голос", режисера Петра Колісника, заслуженого діяча мистецтв України.

Мета створення театру-студії “Ґердан” – виховання творчо обдарованої особистості засобами театрального мистецтва; залучення в світ фольклору; розкриття творчого потенціалу дітей та молоді, розширення кругозору; збагачення психологічного досвіду, розвиток навичок пізнання та сприйняття світу, всебічний розвиток та формування високих естетично-мистецьких смаків, поглядів та професійних навичок, задоволення потреб студійців у професійному самовизначенні і творчій самореалізації. Одним з основних напрямків діяльності театру-студії “Ґердан” є вивчення та творче осмислення обрядів, звичаїв та традицій українського народу, котре ґрунтується на матеріалах фольклорно-етнографічних досліджень різних регіонів України. Засвоєння основ акторської майстерності, норм сценічної мови, хорового та сольного співу, пластичної виразності здійснюється в процесі репетицій по створенню вистав як найдієвішого практичного засобу творчої самореалізації особистості.

Протягом 1994-2015р.р. за участю студійців театру-студії “Ґердан” відбулося 19 прем’єр. Крім того, творча група театру-студії веде активну концертну діяльність.

 Театр отримав визнання на міжнародних фольклорних і театральних фестивалях, конкурсах, мистецьких акціях у Словаччині, Польщі, Румунії, Угорщині, Австрії, Білорусі, Україні. Творчий колектив неодноразово гастролював у Польщі; в Україні був з виставами у Києві, Рівному, Львові та у Криму.

 Студійці театру-студії – володарі спеціальних премій, лауреати міських, обласних, всеукраїнських та міжнародних конкурсів і фестивалів.

 “За високу виконавську майстерність, художній рівень репертуару, досягнення у вихованні національної самосвідомості, розвитку інтелектуального потенціалу, значні здобутки у художньо-естетичному вихованні дітей, учнівської та студентської молоді” в 1997 році театру-студії “Ґердан” присвоєно звання “Народний художній колектив”.

Художній керівник, режисер-постановник, викладач майстерності актора – Петро Колісник, заслужений діяч мистецтв України.
Директор, викладач майстерності актора, хормейстер – Андрій Циганок, заслужений працівник освіти України.
Балетмейстер – Леонід Сидорчук, заслужений артист України.
Режисер – Олександр Дадус.
Хормейстер – Анастасія Костюк.