«Обнова-фест» - молодіжний етно-духовний фестиваль, який вдруге гучно відбувся у Чернівецькому обласному музеї народної архітектури та побуту. Організаторами свята є товариство українських студентів-католиків «Обнова».

Цьогоріч програма заходу була набагато ширшою і цікавішою. Почалось свято спільною молитвою за українську молодь. Відтак відбулися виступи самодіяльних фольклорних колективів; майстер-класи з ткацтва, вишивки, бісероплетіння, гончарства, різьби та художнього випалювання по дереву, макраме, бондарства, художньої кераміки тощо. Гості свята ласували українськими стравами, оглядали виставки національного одягу, побували у мистецько-духовній майстерні за участю письменників та бардів. Для дітей проводилися ігри та конкурси.
Гостей розважали показом бойового гопака та виступами українських гуртів «Пропала грамота» (Кам'янець-Подільський), «Кораллі» (Івано-Франківськ), «Стелсі» (Чернівці), «Кремп» (Чернівці), «Йоко і самураї» (Чернівці), «Перлина степу» (Київ). А насамкінець - вогняне шоу від формації «Тіні вогню».
– Ми маємо на меті сприяти зростанню національної самосвідомості молодих людей, вихованя у них патріотизму до своєї держави, рідного краю на основі українських народних звичаїв і традицій, духовної обрядовості, історичного минулого та сучасної культури, - розповів один із ідейних натхненників свята Мар’ян Лазарук.
Наступного року свято планують зробити дводенним. Як вважають організатори, потенціал української культури безмежний і представити її в один день важко.
Олександр ТКАЧУК, «Буковина», 2009