Новини за 2019

 

Цьогорічний ХІ етнодуховний фестиваль «Обнова-фест» присвятили року сім’ї в Україні, а також ювілею композитора і поета Володимира Івасюка.

Обновлянський фестиваль благословив та молитовно розпочав правлячий єпископ Чернівецької єпархії преосвященний владика Йосафат (Мощич).

Дійство відбулося на території Чернівецького обласного музею народної архітектури та побуту.

Молодіжний фестиваль «Обнова-фест», на думку багатьох музичних експертів є, чи не найбільшим фестом по розмаху анімаційної програми і, чи не першим серед інших фестивалів сучасної української рок музики, де так якісно представлені українські гурти.

На фестивалі, який триває понад 12 годин кожен може знайти місце для свого таланту, своєї душі, свого покликання.

Однією з ключових на святі була дитяча програма – «Обноваленд». Малечу запрошували на майстер-клас із народних танців, малювання коміксів, аквагрим, бульбашкове шоу, у майстерню слаймів, конструювання та роботехніки.

Повсюди під відкритим небом працювали майстерні для всієї сім’ї, зокрема з писанкарства, соломоплетіння, різьби по дереву, живопису і навіть вивчення іноземних мов та кынотеатр просто неба. А спеціальні гості фестивалю – клуб історичної реконструкції «Берсерк» представив ціле ремісниче містечко! Крім цього, на відвідувачів «Обнови-фесту» чекали фотозони, командні ігри, виставка світлин першого фестивалю «Червона рута», літературно-акустична кузня, вуличний університет, на який зібралося чимало сімей, щоб послухати про вирішення конфліктів у сім’ї від автора тренінгів і курсів із психології Володимира Чуприна.

Хедлайнерами фестивалю цього року став гурт «OT VINTA» – український гурт, в якого є прихильники по всьому світу, від Японії до Голландії. Секрет їхнього успіху простий: фірмовий стиль «укр-а-біллі», драйв, гумор та позитивна енергія. Своєю енергетикою поділилися гурти: театр-студія «Гердан», «Під небом», «Denomen», «Toloka», «Navka» (Марина Тимофійчук), «The Doox», «ФлайZza». Тричі за фестивальний день ( як було передбачено програмою) фестивальний шквал спекотного дня освіжала молитва, яку на головну сцену приносили духівники католицької Обнови.

До обновлянського етно-духовного фесту вже давно прикута увага музичних продюсерів та експертів. Побувати на фестивалі кожен гурт має за честь і все це результат духовного проводу УГКЦ і великої праці студентської команди, котра народилася і живе під куполом Чернівецького катедрального Собору Успіння Пресвятої Богородиці.

 

Яскравим моментом цьогорічного фестивалю стало встановлення національного рекорду на спільне виконання «Червоної рути» Володимира Івасюка. Представники Книги рекордів України зафіксували рекорд та вручили відповідну відзнаку ТУСК «Обнова» м.Чернівці. Рекорд України встановлено в категорії "Масові заходи".

Завершився фестиваль вогняною сценою – виступом Театру вогню з арт-проектом «Shadows» та запаленням фестивальної ватри.

А найбільше чого просили у Господа організатори та учасники фестивалю, щоб наступний 12 фестиваль відбувся під мирним небом України.

 

 

План проведення Обнова-фест 2019

ХІ «Обнова-фест» присвячуємо також ювілею композитора і поета Володимира Івасюка та його легендарній «Червоній руті»

 

«Це був справжній гімн любові,»- згадує Марія Соколовська, одногрупниця Володимира Івасюка, якій він присвятив пісню.
За легендою рута цвіте один раз на рік і тим, хто її побачить дарує вічну любов.

Сімейні цінності - фундамент, завдяки якому кожен із нас твердо стоїть на ногах і впевнений у майбутньому.

Всеукраїнська рада церков і релігійних організацій проголосила 2019 рік - Роком сім’ї в Україні.

Це чудова можливість по-новому відкрити місію християнської родини – бути сіллю землі і світлом для цього світу!

І справді - усе починається з родини.

Настав час пробудження, час усвідомлення того, що сім’я — це величезна цінність і що її необхідно захищати.

 

Запрошуємо Вас на родинне свято!

 

Завантажити широкоформане зображення банер 2019