Новини за 2012

Четвертий рік поспіль наприкінці спекотного липня представники чернівецького молодіжного товариства студентів-католиків „Обнова” вирушили у пішу прощу до Зарваниці – дивовижного осередку християнського світу.

У Чернівцях на території музею народної архітектури та побуту відбувся ювілейний – п’ятий – етнодуховний фестиваль «Обнова-фест». На нього прийшли тисячі чернівчан цілими родинами. Багато хто одягнув вишиванку. Фестиваль почався зі спільної молитви. Народні майстри проводили майстер-класи. Гостей вчили розписувати писанки, ліпити вареники з різною начинкою, танцювати українські танці, плести вінки, грати на дримбі, робити ляльки-мотанки і дощовиці.

Нарешті я побувала на такому відомому фестивалі, як «Обнова Фест». Завжди чула цікаві розповіді своїх друзів-обновлят про цей фестиваль, та, на жаль, ніколи не вдавалося відчути його дух. Цього року вирішила будь-що потрапити у Чернівці на «Зелені свята» та самій все пережити. Однак те, що відчула, перевершило сподівання. Не певна, чи зможу передати словами, те що пережила: щастя, радість в серці за нашу молодь, Божу любов.... Але все ж таки хочу поділитись з тими, хто буде це читати=)

Пізній вечір, грайлива ватра кидає стовпи іскор до неба, де вони зливаються із зірками. Навколо тисячі втомлених та щасливих облич, що теж проводжають ці іскри, – велика родина, яка гуртом пережила довгий фестивальний день. Хтось уже поволі йде, хтось ще шалено танцює. Лунають останні акорди з вечірньої сцени „Обнова- фесту”. Заплющуєш очі і знову, наче кадри  фільму, бачиш фестивальні події, а серце шалено б’ється – не в силі стримати шквал емоцій та переживань. 
 

3 червня у Чернівцях на "Обнова-фесті" "куватимуть" монети з символікою фестивалю.
Своєрідний майстер-клас проводитимуть рівненські майстри з ТМ "Монетний двір туриста". А фестивальний люд зможе не лише навчитися карбувати монети, придбати оригінальний сувенір, а й взяти участь у оригінальній колекційній грі, яку майстри проводять на різноманітних фестивалях по всій Україні. Детальніше про "Монетний двір туриста" та колекційну гру на сайті http://www.monetna-zabava.com/index.php/main