Фестиваль "Обнова" відбувся вчетверте у музеї архітектури та побуту. Під час свята можна було послухати українських  пісень, відчути себе майстром із створення старовинних сувенірів, а також побувати на майже справжній війні.

"Обнова-фест" зустрів своїх перших відвідувачів невеликим дощем. Це не зупинило любителів національних традицій і в кожному куточку архітектури та побуту відбувалися різноманітні дійства. На сцені виступали народні колективи та молилися за вдале проведення свята. Майстри продавали свої вироби, а також навчали їнших. Наприклад можна було виготовити оригінальні сережки, розмалювати писанку, а також виготовити інструмент, який відганяє дощ. Дощовицю роблять із стовбуру соняшника або борщовика. У нього закладають сірники та засипають крупи. вчив робити старовинний інструмент майстер Нестор, який приїхав із міста Стрий.
Зробити ляльку мотанку господиню чи наречену, або ляльку козака пропонувала чернівецька майстриня Елеонора Мединська. Своїм вмінням вона ділилася вперше: «Варто робити ляльку персональну. Ви уявляєте, скільки в ляльці побажань. кращого не може бути».
Охочих зробити із тканин ляльку зібралося чимало. уважно слухали майстриню і жінки і діти.
Катерина Бурбак, учасниця майстер-класу: «Я роблю ляльку-дівчиннку для себе. Це буде експериментальна лялька Я надіюсь, що буду робити ляльки для друзів».
Наталія Шепетюк, учасниця майстер класу: «Я роблю ляльку для онука. Йому 3 тижні. Думаю, що він буде щасливий та здоровий».
Приїхали показати бойове мистецтво учасники львівського клубу "Чорна Галич". Вони одягнули обладунки, взяли мечі та щити.
Артем представник клубу "Чорна Галич": «На звичайній війні правил немає. Постійні тренування, напрацювання. Їх використовуємо».
Любителі екстриму могли побучити проведення фестивалю з висоти на спеціальному споряджені. Також можна було покататися на старовинній кареті. Відбувся концерт музичних гуртів, показ українського стилізованого одягу та інші розваги..

Тетяна КОЛОСОК. Телеканал «Чернівці». http://mtrk.com.ua/news/19405--qq-------.html