На сьомому молодіжному етнодуховному «Обнова-фесті» молитимуться за мир в Україні, показуватимуть сучасний одяг з національними мотивами, навчатимуть бойових мистецтв і медичної допомоги, їздитимуть на велосипедах та робитимуть етнозачіски.

     Ці, а також чимало інших цікавих заходів підготували цьогоріч організатори «Обнова-фесту», який повертається до чернівецького Музею просто неба на Зелені свята, 31 травня. Дійство присвячене пам’яті Героїв, які загинули за Україну, а також 150-літньому ювілею митрополита Андрея Шептицького.
    У програмі фестивалю: більше 20 майстер-класів з етнозачіски, аквагриму, писанкарства, виготовлення глиняних виробів, гобелену, випалювання по дереву, в’язання ляльок, розпису й декорування ароматичних іграшок та інші. Учасники свята – представники Товариства Червоного Хреста навчатимуть охочих надавати першу медичну допомогу, а обласна федерація панкратіону та осередок  «Бойового Гопака»  демонструватимуть мистецтво самозахисту. За доброю традицією обіцяє потішити лицарським виступом і військово-історична дружина «Чорна Галич» зі  Львова.

     Насиченою буде й програма для діток. Це – і виставка дитячих малюнків «Для Бога я створю найкраще», і дитяча проза, і майстер-класи для наймолодших, і лялькова вистава «Півтори жмені» від чернівецького театру ляльок. Не обійдеться на «Обнова-фесті» й без показу сучасного одягу з національними мотивами, поетичних читань, танців, кінопоказу в млині та інших цікавинок. Долучаться цьогоріч до фестивалю й буковинські велосипедисти, які проїдуть на двоколісних від Соборної площі до Музею просто неба.   
Концерт українських виконавців цього разу охопить найрізноманітніші музичні жанри – від співаної поезії, етно-хіп-хопу - до поп- та фольк-року. Географія гуртів - від Харкова до Івано-Франківська. Хедлайнером свята стане популярна ватага з Хмельницького -  «Мотор’ролла».  А який же «Обнова-фест» без формації «Тіні вогню», фестивальної ватри та спільного виконання Державного гімну України ?!

    Хочете побачити більше – завітайте 31 травня до Музею просто неба на «Обнова-фест»!