Світлої пам’яті Блаженнішого Любомира Гузара з Товариством "Обнова" пов'язує дуже багато - він по-особливому любив обновлян і залюбки підтримував наші починання. Саме з Його благословіння у 2008 році і розпочався наш "Обнова-фест" у Чернівцях.

Памяті Блаженнішого Любомира

Так сталося, що відвідати фестиваль Патріарху не вдалося, але те послання, яке Любомир Гузар адресував молоді, як ніколи актуальне:
«Якщо хочемо будувати гідне людське суспільство, нам потрібна високоякісна християнська інтелігенція».
Сумна новина прийшла до нас за кілька днів до проведення "Обнова-фесту", який з легкої руки Блаженнішого став одним із наймаштабніших та найочікуваніших на Буковині - у дорозі на фестиваль сотні майстрів, музикантів, авторів з усіх куточків України.
Організатори "Обнова-фесту" радилися з авторитетними церковними та мирянськими особами, передусім з Блаженнішим Святославом, і вирішили не переносити фестиваль, а присвятити його Блаженнішому Любомирові.
Тож фестиваль буде присвячений двом українським духовним велетам - Патріарху Йосифу, 125-річчя якого вшановуємо та Блаженнішому Любомиру, з яким у ці дні прощаємося...
Запрошуємо у спільній молитві пом’янути Велику Людину і Патріота України – Блаженнішого Любомира 4 червня у Чернівцях у музеї просто неба.
Світла пам'ять і Царство Небесне Тобі, наш Патріарше!