Море драйву та позитивних емоцій, веселого співу та запальних танців — так можна охарактеризувати перший Буковинський молодіжний етнодуховний фестиваль "Обнова - Фест", який пройшов у музеї народної
 архітектури та побуту.
Організаторами цього дійства виступили: Товариство-українських студентів-католиків "ОБНОВА", обласне управління культури, відділ у справах сім'ї та молоді Чернівецької облдержадміністрації з благословення правлячого єпископа Коломийсько-Чернівецького УГЦК Миколая Сімкайла. Меценатами заходу були – "Машзавод", ТОВ "РОМА", паломницька агенція "Янгол" та інші. Інформаційні спонсори – газети "Ва-Банк", "Молодий буковинець", "Доба", "Погляд".
 Чисте повітря, мальовничий краєвид налаштовує на ліричний лад, де хочеться відпочити і душею, і тілом. Тільки виникає запитання: чому такого роду фестивалі не проводилися раніше?
Наскільки вдалими виявився цей проект можна було переконатися, глянувши на задоволені обличчя оточуючих.
У музеї панувала атмосфера внутрішнього розслаблення. А почалося урочисте відкриття з молебеню за українську молодь, який провів отець Валерій Сиротюк. Згодом проходила виставка-продаж національного одягу, сувенірів, українських вишиванок на будь-який смак, виробів з бісеру. Паралельно з цим проводилися безкоштовні майстер-з народних ремесел, де народні майстри мали змогу продемонструвати свою майстерність з ткацтва, вишивки, різьби по дереву, кераміки, писанкарства та передати свої вміння всім бажаючим.
Крім того, на виставці працював літературний павільйон від видавничого дому "Букрек", який до речі виступив одним із генеральних спонсорів фестивалю. Учасники дійства побачили виступ фольклорних колективів, демонстрацію модельного одягу від народних майстринь» ігри, майстер-клас з національного танцю. А ввечері розпочався концерт відомих виконавців, а саме гуртів: "Стелсі", "Очеретяний кіт", "Н. Три", "Знак води", "Мартові Бенд". Особливим гостем програми був дует "Писанка".
Ближче до півночі було запалено велику ватру. Довгоочікувана подія нікого не залишила байдужим. Яскраве театралізоване вогняне шоу-трупи від формації "Тіні Вогню", яка своїми запальними рухами "запалили" не тільки вогнище, а й глядачів.
Під кінець фестивалю публіку розігрівав гурт «Стелсі» з презентацією свого нового альбому "Товариство з Безмежною Безвідповідальністю".
Сподіваємося, що "Обнова-Фест стане щорічним.
Олександра ЧЕКМЕНЬОВА, «Ва-Банк» 10 липня 2008 р.