Нарешті я побувала на такому відомому фестивалі, як «Обнова Фест». Завжди чула цікаві розповіді своїх друзів-обновлят про цей фестиваль, та, на жаль, ніколи не вдавалося відчути його дух. Цього року вирішила будь-що потрапити у Чернівці на «Зелені свята» та самій все пережити. Однак те, що відчула, перевершило сподівання. Не певна, чи зможу передати словами, те що пережила: щастя, радість в серці за нашу молодь, Божу любов.... Але все ж таки хочу поділитись з тими, хто буде це читати=)

Ранок… Чернівці… Залитий сонячними промінчиками вокзал.  Весела компанія зі Львова, сповнена сил та енергії, рушила до храму, де мала відбуватись Божественна Літургія. По дорозі Роман, корінний чернівчанин, провів екскурсію вуличками встеленими бруківкою. Вразили спокій та мир, який панував на площах, голуби, які повсюди шукали на них поживи, та звичайно ж величний університет, схожий на замок принцеси. Вже на подвір'ї храму зустрілись з нашими обновлятками з Тернополя, Чорткова, Чернівців... Яка ж то втіха обійнятись і відчути, що відстань лише помножує дружбу! О 10год розпочалась Божественна Літургія, яка переживалась дуже особливо:Святий Дух сходив на усіх присутніх через святу Євхаристію та Мирування, об’єднавши таких різних людей в одне ціле. Особливо приємним було те, що отець Валерій, який служив Літургію, привітав обновлят з кожного міста та закликав усіх парафіян храму відвідати фестиваль.
Після маленької перекуски ми нарешті добралися до музею архітектури та побуту. Вже біля входу відчувався піднесений позитивний настрій. Розмаїття вишиванок, краса молодих облич, теплі усмішки та радісні обійми навколо пробуджували радість в серці. Вступивши у цей вир, забули про час і ніби потрапили в інше століття. Навколо галявини розкидані маленькі біленькі хатки, які наче постали з Шевченківських часів, а біля них і вареники готують, і мотанки роблять, автентичні коси дівчатам заплітають, народні танці танцюють....Тут мали можливість відпочити як дітки, так і старші люди. Для одних в старому млині на запашному сіні демонстрували українські мультфільми, а для інших - виступали народні колективи, читали вірші та тішили гуморесками. Молодь же, скупивши всі можливі прикраси на ярмарку, чекала з нетерпінням виступу музичних креативних гуртів. З першими акордами гітари шнурочком усі потягнулися до великої сцени.  Ноги самі рухалися в ритм музики=)

Танці...танці...Етно-концерт тривав до півночі. Щаслива молодь,вже немаючи сили для танців, продовжувала кричати виконавцям "на біс!!"=) Фестиваль традиційно закінчився ватрою, яка здіймалась в небо іскрами та ніби закликала вернутись сюди наступного року.
Потрібно частіше організовувати такі дивовижні фестивалі,адже вони зближують людей різних професій, студентів різних спеціальностей та інтересів,а головне, дозволяють глибше пізнати нашу українську культуру та багату історію... Для мене і моїх друзів, цей фест став нагодою познайомитись з чарівним містом-Чернівцями, знайти нових друзів та знати, що тебе завжди привітно тут зустрінуть. Щиросердечно дякуємо чернівецькій «Обнові» за гарну організацію та незабутні враження. Усмішка на наших фото, зроблених під час фестивалю, буде завжди нагадувати про вас, дорогі чернівецькі обновлятка!
                                                         Ірина ВАСЮНИК, фото Богдани ГЕРАСИМЧУК