Сімдесят один рік тому був створений народний танцювальний ансамбль «Топорівчанка». Його керівником вже 22 роки поспіль залишається Олена Іванівна Рогожа. За її словами, пишатися справді є чим. Діяльність «Топорівчанки» відзначена почесними грамотами та нагородами як на обласних, так і на всеукраїнських та міжнародних конкурсах.

За час існування танцювального колективу змінилось не одне покоління. Починали танцювати в статусі самодіяльного, а відтак, у 1960-му році першими здобули звання народного. Відтоді чимало води спливло, однак бажання танцями прославляти свій край залишилось незмінним.

Все почалось в далекому 40-му році, коли в село приїхала знімальна група кіностудії імені Довженка. Знімали топорівське весілля. Були вражені колоритом свята, національними костюмами й танцями. Саме з цього часу бере початок свого існування самодіяльний хореографічний колектив «Топорівчанка». Зараз ансамбль нараховує три групи, наймолодшу з яких представляють школярі.

До ювілейного (колективу виповнилося 70 років – листопад 2010 року) святкового концерту топорівчани готувалися на належному рівні. Запросили всіх, хто причетний до створення ансамблю. Більше того, спонукали «ветеранів» згадати молодість і станцювати. У результаті – на ювілейному концерті «Топорівчанку» представляли замість очікуваних трьох аж шість груп. Вогонь топорівського танцю урочисто передали в руки юних односельчан, аби ті з гідністю продовжували справу, розпочату ще їхніми дідами. (за матеріалами http://citi.cv.ua та )

 Виступ ансамблю на фестивалі у 2011 р.