Денна сцена в 2011

  Військово-історична дружина «Чорна Галич» - це молодіжне об’єднання, що займається реконструкцією в широкому розумінні : відновлення костюмів, побуту, звичаїв та бойової історії. Члени об’єднання займаються на різних рівнях – для одних це лише хобі, для інших – серйозна наукова робота, а дехто цим заробляє на життя. 
 

Хореографічний ансамбль „НЕОГАЛАКтика” існує вже 15 років. Ансамбль функціонує при Центрі дитячої та юнацької творчості у м.Чернівці.

Колектив має 5 вікових груп.

Основою репертуару колективу є український танець. Але існують в ньому і танці інших народів: угорського, молдавського, російського врейського, грузинського та ін. У репертуарі колективу є також стилізовані композиції (осучаснений народний танець), естрадні хореографічні номери.

 


 

Тиждень тому «НЕОГАЛАКтика» повернулася з Міжнародного фестивалю «Ханіоті» (Греція), де гарно представила нашу країну та мала успішні виступи.

Колектив діє при Чернівецькому обласному центрі естетичного виховання «Юність Буковини». У 2010 отримав почесне звання «Зразковий». На досягнутому не зупиняються тож за цей час його учасники підготували нову програму. Нині в репертуарі ансамблю більше сорока хореографічних постановок: танці українські, зокрема буковинські, та інших народів світу.

Учасники колективу кажуть, репетиції та виступи для них – справжнє свято.

Заснована 1 листопада 1997-го. Керівник - Тетяна Григорівна Любко. (Один з кращих фахівців з сучасних танців у Чернівцях).
За ці роки колектив став лауреатом обласних та міжнародних конкурсів, йому аплодували в Івано-Франківську і Криму, українській столиці і навіть в екзотичному Єгипті, звідки 2002-го соліст Олег Наумов привіз першу премію… А лідер «ХХІ століття» якось з телеекрану заявила: «У мене всі танцюристи здібні. Вони не лише володіють гарною технікою, але й обдаровані внутрішньо». Сьогодні студія справедливо претендує на звання народної. Адже сто двадцять дітей, що танцюють – це вже реальне народне представництво! Тим більше, що тут немає відбору і картингів: танцюють усі. І всі – на сцені. Це виховання мистецтвом, взаємодопомога, дружба й стиль життя. (Маріанна АНТОНЮК)

 


 

Сімдесят один рік тому був створений народний танцювальний ансамбль «Топорівчанка». Його керівником вже 22 роки поспіль залишається Олена Іванівна Рогожа. За її словами, пишатися справді є чим. Діяльність «Топорівчанки» відзначена почесними грамотами та нагородами як на обласних, так і на всеукраїнських та міжнародних конкурсах.

За час існування танцювального колективу змінилось не одне покоління. Починали танцювати в статусі самодіяльного, а відтак, у 1960-му році першими здобули звання народного. Відтоді чимало води спливло, однак бажання танцями прославляти свій край залишилось незмінним.