Фолькнери –  український етно-альтернативний гурт, утворений в 2009  році.  Базується у Києві. Учасники – мандрівні музиканти, подорожують по країні та світу на велосипедах,  збираючи автентичні пісні.  Далі – “реінкарнують”  їх,  надаючи оригінального звучання. Свою унікальність гурт вбачає в поєднанні автентики та модерних драйвових ритмів, етно та альтернативних стилів музики.  
Фолькнери стали кращим етно-колективом 2011  року на міжнародному фестивалі «Mikołajki Folkowe» в Любліні  (Польща). Крім 1-го місця гурт в результаті народного голосування з великим відривом переміг у номінації  «Приз глядацьких симпатій».
Сьогодні колектив складається з 5 музикантів:  
Володимир Муляр (ударні, губна гармошка, колісна ліра, гітара) 
Яринa Квіткa (вокал, колісна ліра) 
Юля Совершеннa (вокал, барабан) 
Роман Шаркевич (перкусія) 
Остап Данилів (баян) 
Фолькнери в контакті - http://vk.com/club18660489
Фолькнери в фейсбуці - http://www.facebook.com/pages/Folknery/216515431724924
 

Фолькнери про участь в "Обнова-фесті" 2012 кажуть таке:
"Очікуємо від участі на Обнова-фесті, що цей фестиваль стане для нас новим хорошим другом. Також очікуємо на розширення кола нових друзів Фолькнерів та прихильників діяльності гурту. А ще на знайомства та спілкування з різними митцями. 
А етнофестивалі любимо, бо там завжди гарна атмосфера, позитивні люди та можна розслабитись на повну, звісно, в межах розумного)"."Ми очікуємо від участі на Обнова-фесті, що цей фестиваль стане для нас новим хорошим другом. Також очікуємо на розширення кола нових друзів Фолькнерів та прихильників діяльності гурту. А ще на знайомства та спілкування з різними митцями."
 
  

 
 
 
 Трохи відео з Фолькнерами:
Простір 365