Секстет бандуристів "Шпилясті"  (ініціатор Ярослав Джусь) виконує українські народні пісні, авторські пісні, інструментальні твори та українське ретро по-новому - у стилі “музичний шарж”.

  У цій групі влітку 2010 року відомий бандурист, учасник головного телевізійного шоу країни “УМТ-2”, володар призу глядацьких симпатій – Ярослав Джусь, об’єднав усіх друзів, колег та шанувальників його творчості, - тих, хто просто любить чарівне та неповторне звучання бандури, хто небайдужий до української музики та пісні, хто переймається майбутнім нашої країни та бореться за її успіхи та процвітання.
  Боротьба за участь Ярослава у фіналі проекту була багатою на події та емоції, спонтанною, але згуртованою, по-справжньому яскравою та щирою. Вибір журі просто ошелешив та здивував глядачів, які до сьогодні при нагоді висловлюють своє незадоволення та обурення ситуацією, що склалась… Сам Ярослав не очікував такої реакції глядачів, такої шаленої підтримки рідних, друзів та абсолютно незнайомих йому людей: від малих до старих, з усіх областей України. Це надихало, захоплювало та вселяло віру в подальші успіхи в цій благородній справі.
  Ярослав отримав тисячі повідомлень та листів вдячності з проханням взяти участь в третьому сезоні шоу. Та все обдумавши і проаналізувавши, він вирішив, що вдруге брати участь у даному шоу буде неконструктивно і малоефективно. Натомість з’явилася ідея створення колективу, який би був оригінальним, позитивним, креативним, вписувався у формат шоу та виконував якісний український продукт, якого так не вистачає вже третій сезон поспіль на шоу “Україна має талант”, особливо у фіналі. Все ж не Британія його має, і не Турція, а Україна! Основною метою Ярослава було продемонструвати всій країні можливість унікального, саме українського народного інструменту – бандури, а отже, було остаточно вирішено здивувати країну новими обличчями, новим поглядом на цей інструмент, спробувати зробити справжнє бандурне шоу!
  Так, маючи певний досвід у цій справі та викладаючи у Кобзарській школі, восени розпочинається робота над створенням колективу, його назви, підбором репертуару та підготовка до кастингу на третій сезон шоу.
 Результатом цієї роботи є колектив – Секстет бандуристів “Шпилясті” , що виконує українські народні пісні, авторські пісні, інструментальні твори та українське ретро по-новому - у стилі “музичний шарж”. Всі учасники неповторні та оригинальні, починаючи від кольору волосся, зовнішності і закінчуючи тембром голосу, рисами характеру.
  Усі є представниками різних міст України (Дем’ян – Тернопіль, Юрко – Рівне, Сергій – Бровари, Данило – Донецьк, Вова – Житомир, Сергій - Чернігів). Також всі вони належать до певних молодіжних субкультур та полюбляють відповідно абсолютно різну музику та різних виконавців. Але всіх їх об’єднує любов до своєї мови, пісні та рідної землі.
 
Ви можете переглянути дещо з творчості гурту: